Prontoman Gel 20 ml

Prontoman Gel is een gebruiksklare gel voor de behandeling van alle soorten wonden, waaronder snijwonden, schaafwonden en brandwonden.

De gel vormt een antimicrobiële, kiemarme beschermlaag die de beschadigde gebieden ontsmet en beschermt tegen uitbreiding van bacteriën, schimmels en infecties. Prontoman is daarnaast het eerste middel dat beschermt tegen multiresistente verwekkers (MRSA). Prontoman Gel is niet klevend en daardoor uitermate geschikt is in combinatie met kompressen of afdekkingen.

De inhoudsstoffen hebben zich al miljoe nen keren in de praktijk bewezen, zijn dermatologisch onschadelijk en worden beschouwd als primaire keuze bij de behandeling van wonden.* Daarnaast hebben ze geen afremmend effect op de genezing, vertonen geen cytotoxische, prikkelende, irriterende of sensibiliserende eigenschappen en kunnen zonder bezwaar langdurig worden gebruikt. Prontoman Gel is daarom ook prima verdraagbaar kinderen, diabetici en mensen met allergieën.

Het polyhexanide-betaïne-complex ontsmet ook moeilijk toegankelijke gebieden en verwijdert onaangename geurtjes. Prontoman Gel is te combineren met alle moderne wondafdekkingen, tampons en de meeste nagelbeugels.

Gebruiksaanwijzing

Reinig eerst het behandelgebied (bij voorkeur met Prontoman Spray). Breng Prontoman Gel dun aan en laat het goed drogen. Wrijf of was de ontstane beschermlaag er niet af.

Ter voorkoming van infecties en schimmels de behandeling tweemaal daags herhalen.

Voor de behandeling van ingegroeide teennagels (unguis incarnatus) wordt er een tampon gebruikt die onder de nagel op de getroffen plekken wordt aangebracht. Vervolgens wordt er Prontoman Gel op de sulcus gesmeerd. Voor een continue antimicrobiële behandeling dient de sulcus eenmaal daags door de patiënt opnieuw met Prontoman Gel ingesmeerd te worden totdat de podoloog/pedicure de tampon verwijdert. Voor het aankleden moet worden gecontroleerd of de ruimte tussen de tenen droog is.

Veiligheidswaarschuwingen

Prontoman Gel niet gelijktijdig met zeep, zalf, olie of andere gels gebruiken. Mag niet worden toegepast bij personen die allergisch zijn voor een van de inhoudsstoffen. Tube na gebruik sluiten en beschermen tegen directe zonnestralen. Een aangebroken tube binnen 12 weken opmaken. Uitsluitend voor uitwendig gebruik, niet innemen.

Samenstelling

Aqua purificata, glycerine, hydroxyethylcellulose, 0,1% undecylenamidopropyl-betaïne, 0,1% polyaminopropylbiguanide (polyhexanide)

Artikelnummer: MP430020

€ 8,67

In voorraad

Prontoman Gel 20 ml

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Anderen bekeken ook: